iPhone X

Hocus-Pocus… si iata cum, in mijlocul acelui video amuzant, telefonul s-a inchis. In ultima vreme, durata de viata a bateriei a devenit un joc de magie, in care nici tu nu stii sigur cand o sa se termine. Si pentru ca tu sa nu mai ai atacuri de panica sau sa te simti ca si cum ai fi in mijlocul pustietatii pana ajungi la o sursa de curent… iti prezentam o serie de trucuri pentru a mentine performanta bateriei telefonului la un nivel optim, pentru o perioada cat mai lunga de timp.

iPhone X

Deci, cum imbunatatesti durata de viata a telefonului tau iPhone X? Din pacate, nu poti schimba actuala baterie cu una cu o capacitate mai mare, insa poti controla modul in care aceasta se consuma. Faptul ca Apple a facut switch-ul la ecranele OLED, pentru telefoanele iPhone X, inseamna ca utilizatorii pot accesa oricand setarile si pot prelungi durata de viata a dispozitivului mobil, reducand energia consumata de ecran si marind astfel perioadele dintre incarcari. Da, avem trei trucuri de prezentat! Watch and learn (sunt ceva gen 50 shades of grey – nu filmul, ci chiar culorile :D).

1. Dark mode (sau „Come to the dark side”)
Aceasta functionalitate este special creata pentru a imbunatati performanta ecranului pe timpul noptii. Pentru a activa aceasta optiune, trebuie doar sa urmezi pasii: Settings → Accessibility → Display Accommodations → Invert Colors. Interfata iOS este foarte luminoasa si colorata – aceasta experienta oferita de software-ul Apple nu poate fi „customizata”. Aplicatiile, insa, pot urmari orice schema de culori creata de catre dezvoltatori. Asa ca, exista o multitudine de aplicatii populare care au si o latura mai „intunecata” (aplicatii precum Spotify, de exemplu). Altele ofera modul intunecat direct ca optiune (Twitter vine deja cu un Night Mode, ce poate fi accesat din meniul Settings, Reddit, Wikipedia si chiar si acel joc super cool – Mini Metro). De asemenea, Amazon Kindle si Apple iBooks pot afisa text alb pe un background negru, in locul afisarii standard – scris negru pe fundal alb. Asa ca, in cazul in care folosesti o anumita aplicatie tot timpul, verifica daca are si optiunea pentru o varianta dark a acesteia sau daca poate fi inlocuita cu o alta aplicatie asemanatoare, dotata cu aceasta optiune.

2. Wallpaper
O alta modalitate prin care poti sa prelungesti durata de viata a telefonului este sa folosesti optiunea True Black Wallpaper, care face ca ecranul de start al telefonului iPhone X sa aiba doar culorile negru si alb. Ecranele OLED lumineaza doar pixelii pe care ii folosesc, iar culorile inchise au nevoie de mult mai putina energie decat cele din modul normal. Pentru a folosi aceasta functionalitate, poti sa urmezi pasii de aici: Settings → General → Accessibility → Display Accommodations → Invert Colors. Daca folosesti aceasta functionalitate, economisesti 58% din baterie. Pentru inceput, poti alege un wallpaper negru, ca acela care este setat initial pe un iPhone X. Insa, un ecran complet negru este putin cam plictisitor. Vestea buna este ca poti prelungi durata de viata a bateriei chiar si alegand un wallpaper care este predominant negru.

iPhone X

 

3. Grayscale
Ecranul OLED este una dintre functionalitatile cele mai discutate ale telefonului iPhone X. Insa, este si cel mai mare consumator de energie. Pentru a te bucura mai mult de baterie, asigura-te ca ecranul tau este pe optiunea Grayscale, care nu doar ca le permite ochilor tai sa se odihneasca putin, dar ii ofera ecranului tau lumina perfecta pentru vizionare pe timpul noptii. Pentru a activa aceasta optiune poti sa parcurgi pasii de aici: Settings → General → Accessibility → Display Accommodations → Color Filters → Grayscale. Astfel, culorile sunt acum afisate in nuante de gri.

iPhone X

Hocus-Pocus… si iata cum vezi acel video amuzant pana la final! Si esti pregatit si de urmatorul.