Localizare Telefon Pierdut GPS

In prezent, cea mai grea lovitura pentru cineva este sa isi piarda telefonul mobil (ciudat cat de mult s-au schimbat lucrurile si prioritatile in ultima vreme). Sute de contacte si mesaje, mii de poze si amintiri stocate intr-un singur dispozitiv, un fel de manusa a lui Thanos care inglobeaza cele mai puternice si relevante momente din viata noastra. Cum ai putea sa mai stii ce urma sa faci maine, de la ora 13:15, daca nu esti conectat la calendar, sau cui si cand trebuia sa ii trimiti un mesaj de ziua lui?

Asa ca e de inteles ca ai face totul sa iti recuperezi telefonul. Si in unele momente este chiar usor. Citeste mai departe si afla care sunt recomandarile pe care care noi te invitam sa le incerci pentru a-ti localiza telefonul.

Localizare Telefon Pierdut

1. Cum iti localizezi telefonul mobil fara GPS

In cazul in care telefonul mobil nu are activata locatia, sunt foarte putine lucruri la care poti apela pentru gasirea acestuia, iar unul dintre ele este codul IMEI (sau International Mobile Equipment Identity), unic, format din 15 cifre. Daca te-ai fi asteptat ca aceasta modalitate sa te transforme intr-un super agent (un fel de 007), afla ca nu este cazul. Cel mult, poti sa fii un ajutor pentru reprezentantii politiei deoarece doar acestia au autoritatea sa caute un telefon pe baza acestui cod. 

Exista 3 modalitati prin care poti afla codul IMEI:

 • codul este inscriptionat sub bateria telefonului
 • codul este scris pe cutia originala a telefonului
 • tastand codul *#06# pe telefon (codul va aparea pe ecran)

In plus, cu ajutorul acestui cod, orice operator de telefonie are posibilitatea de a bloca un telefon mobil pierdut sau declarat furat.

2. Cum iti localizezi telefonul mobil cu GPS

In cazul in care ai locatia pornita pe telefonul pierdut, atunci posibilitatile de gasire a acestuia sunt mult mai numeroase si, in plus, iti ofera libertatea de a face verificarile si pe cont propriu. Receptorul GPS permite o localizare precisa a telefonului, acesta putand fi activat din meniul telefonului. In cazul modelelor mai noi de telefoane, sistemul GPS vine insotit si de functia A-GPS (Assisted GPS). Astfel, localizarea se face atat prin intermediul receptorului GPS, cat si prin utilizarea conexiunii la internet, Wi-Fi sau date.

2.1. Cum iti localizezi telefonul mobil dupa numar (atunci cand nu este conectat la internet)

Daca telefonul pe care l-ai pierdut nu este conectat la internet (nu exista o conexiune de date), poti localiza dispozitivul dupa numar (pe baza trimiterii unui SMS). Si aici intra in scena aplicatia Tasker (o aplicatie de automatizare). Nota! Aplicatia si o parte dintre pasii de mai jos trebuie sa fie facuti deja pe telefon, inainte de a se pierde.

 1. Instaleaza aplicatia Tasker pe telefon.
 2. Dupa instalare, seteaza un profil – practic, trebuie sa automatizezi procesul de trimitere a unui SMS cu locatia, in cazul in care telefonul are un apel ratat de la un alt numar. Astfel, trebuie sa te asiguri ca numarul de pe care apelezi sa fie selectat atunci cand faci setarea profilului – poate fi numarul unui membru al familiei, ruda sau apropiat; un numar la care sa ai acces.
 3. Seteaza mesajul pe care vrei sa il primesti atunci cand apelezi numarul tau de telefon – https://maps.google.com/maps?z=12&t=m&q=loc:%LOC (introducand acest mesaj, te asiguri ca in SMS-ul pe care il vei primi se afla locatia exacta a telefonului tau – vei primi un SMS cu un clickable link).
 4. Dupa setarea mesajului, asigura-te ca ai activat aplicatia pe telefon.

Astfel, in cazul in care ti-ai pierdut telefonul, nu iti ramane decat sa apelezi dupa numarul introdus in profil, iar in cateva minute primesti SMS cu adresa exacta la care se afla dispozitivul mobil.

2.2. Cum iti localizezi telefonul mobil atunci cand acesta este conectat la internet

In momentul in care telefonul mobil este conectat la internet, atunci posibilitatile de gasire a acestuia cresc exponential, permitandu-ti astfel sa gestionezi si datele stocate pe acesta.

2.3. Aplicatii de localizare a telefonului mobil pentru iOS

Localizare Telefon Pierdut iPhone

Iata, mai jos, doar cateva dintre aplicatiile care te pot ajuta sa localizezi un dispozitiv cu sistem de operare iOS:

 • Find my iPhone → poate fi utilizata pe toate dispozitivele iOS (iPhone, iPad, iPod touch sau Mac) pentru a localiza dispozitivul pierdut sau pentru a-ti proteja datele. Aplicatia poate fi instalata gratuit din AppStore si necesita inregistrarea cu ID-ul Apple pe care il folosesti in iCloud (aceasta necesita cel putin versiunea iOS 8.0 si o conexiune la Wi-Fi). Astfel, poti localiza pe harta telefonul pierdut, il poti bloca, reda melodii, afisa mesaje sau sterge toate datele din telefon. Functia Lost Mode te ajuta sa vezi un istoric al locurilor in care a ajuns telefonul, direct in aplicatie.
 • Gadget Track → o aplicatie care poate sa faca mai mult decat sa iti gaseasca locatia telefonului (prin transmiterea coordonatelor GPS catre contul tau); poate sa iti trimita si poze la anumite intervale de timp (se adauga un extra cost pentru activarea acestei functionalitati). Dupa instalarea acestei aplicatii, trebuie sa creezi un cont pe site-ul producatorului, permitandu-ti astfel gestionarea datelor despre telefon. In plus, poti trimite din contul de pe site-ul aplicatiei o notificare catre telefon, iar daca cel care a gasit/ furat telefonul este curios si deschide mesajul, atunci dispozitivul va incepe sa trimita informatii despre locatie si poze catre contul tau.
 • iHound → aplicatia iti permite sa monitorizezi locatia telefonului, iar optiunea Motion wake iti permite sa setezi o arie de localizare in afara careia esti alertat, afland astfel cat de departe a ajuns acesta. Daca telefonul ajunge intr-o zona in care semnalul este slab, coordonatele GPS vor fi automat inregistrate, iar apoi trimise catre tine atunci cand telefonul primeste semnal sau este conectat la Wi-Fi.

2.4. Aplicatii de localizare a telefonului mobil pentru Android

Localizare Telefon Pierdut Android

 • Android Device Manager → poate fi utilizat gratuit cu contul de Google si iti permite sa localizezi telefonul sau tableta pe harta (optional, telefonul poate suna la volum maxim, timp de 5 minute, sau pot sterge toate datele stocate). In cazul celei de-a doua optiuni, daca vrei sa te asiguri ca iti pastrezi toate datele, este important sa faci back-up la intervale regulate de timp.
 • Where’s my droid → este prima aplicatie conceputa pentru localizarea telefoanelor Android prin GPS. De asemenea, permite primirea de notificari in cazul in care cartela SIM este schimbata si poate face telefonul sa sune sau sa vibreze.
  • Versiunea Pro ii permite camerei sa faca poze, sa stearga datele din telefon sau sa blocheze dispozitivul (pentru Android 6.0.1 sau mai putin).
  • Versiunea Elite permite vizualizarea unui istoric al locatiilor si setarea unei alarme atunci cand telefonul este in miscare.
 • Google Timeline → locatiile telefonului sunt in mod automat inregistrate de Google Maps si pot fi vizualizate prin intermediul optiunii Timeline. Chiar daca aplicatia nu este destinata neaparat gasirii telefoanelor, in cazul in care ti-ai pierdut telefonul, poti accesa istoricul locatiilor si vei putea vedea cel mai recent loc in care au fost utilizate serviciile GPS ale telefonului. Un avantaj important al acestei aplicatii este faptul ca, desi telefonul poate ramane fara baterie, il poti localiza si gasi in continuare.

3. Situatii care nu iti permit localizarea telefonului mobil

Unele dintre aplicatiile pentru localizarea telefoanelor pierdute au functii avansate care permit gasirea acestora chiar si atunci cand apar situatii care, din motive tehnice sau de sistem, ingreuneaza procesul.

 • Semnalul GPS sau conexiunea la internet → aplicatia iHound permite stocarea coordonatelor GPS si atunci cand semnalul este slab si le trimite catre utilizator in momentul in care telefonul primeste semnal sau este conectat la Wi-Fi.
 • Descarcarea bateriei → asa cum povesteam mai sus, aplicatia Google Timeline permite accesarea istoricului locatiilor chiar daca telefonul a ramas fara baterie, trimitand notificari in contul tau atunci cand bateria telefonului este descarcata.
 • Telefonul inchis → se poate instala o optiune avansata a aplicatiei Cerberus care iti permite sa blochezi inchiderea telefonului de catre cel care l-a gasit.
 • Factory Reset → odata ce telefonul revine la setarile initiale din fabrica, toate datele de pe acel dispozitiv vor fi sterse. In acest caz, daca nu ai facut un back-up recent, nu vei mai putea recupera nici datele, nici telefonul. Pentru a impiedica acest lucru, este recomandat sa setezi o parola pentru deblocarea telefonului (fie direct din setari, fie din aplicatiile pentru localizarea telefoanelor pierdute).

In concluzie, fii mereu cu un pas inainte si instaleaza din timp o aplicatie pe telefonul mobil care sa iti permita localizarea acestuia in cazul in care este pierdut sau furat. Mai bine sa previi, in loc sa tratezi, corect? De asemenea, asigura-te ca faci back-up al datelor stocate pe dispozitiv la intervale regulate de timp (astfel incat sa nu pierzi nimic din ce este important pentru tine) sau adauga informatii despre proprietarul telefonului, in cazul in care cel care l-a gasit doreste sa ia legatura cu tine si sa ti-l inapoieze.

In plus, in cazul in care iti pierzi telefonul in situatii neasteptate (iti aluneca din buzunar pe un traseu sau in timpul unor drumetii), nu ar strica sa ii oferi acestuia o protectie la standarde militare. Astfel, te asiguri ca atunci cand il gasesti, dispozitivul nu are nicio zgarietura. Intra pe Lerato.ro si protejeaza-ti telefonul!