Incarcare corecta iPhone - care sunt cele mai importante reguli

Stiai ca, indiferent de cat de corect le folosesti, acumulatorul si bateria au o anumita durata de viata? Deci, atunci cand vezi ca ceva este in neregula pe parcursul procesului de incarcare (bateria se incarca foarte lent sau chiar deloc), s-ar putea ca acestea sa fi depasit „perioada de valabilitate”. De asemenea, stiai ca timpul necesar de incarcare a unui iPhone obisnuit (adica fara functia de incarcare rapida) este de 2 – 3 ore? Asta este bine de stiut pentru momentul in care intrerupi procesul de incarcare a dispozitivului mobil, care, in fond, nu este atat de daunator pe cat ai putea crede (dupa cum o sa citesti mai jos).

Iata care sunt cateva trucuri de care sa tii cont pentru incarcarea corecta a unui iPhone:

  • Atunci cand il incarci la priza, recomandarea este sa folosesti incarcatorul si cablul de incarcare originale (cele din kit-ul initial). Ar trebui sa utilizezi numai accesorii originale si omologate sau pe cele care sunt compatibile cu dispozitivul tau mobil.
  • In cazul in care vrei sa incarci telefonul la un calculator sau laptop, asigura-te mai intai ca dispozitivul din urma este pornit (in caz contrar, s-ar putea ca acesta sa iti descarce telefonul)
  • De asemenea, daca vrei sa iti incarci iPhone-ul la tastatura, asigura-te ca aceasta are un port USB de inalta putere
  • Nu lasa ca bateria sa se descarce complet → o baterie are un numar finit de cicluri de incarcare (adica descarcare pana la 0% si incarcare pana la 100%), de aceea nu este bine sa lasi de fiecare data bateria telefonului sa se descarce complet, ci sa il scoti din priza pe la un 80-90%. In plus, evita sa lasi telefonul la incarcat peste noapte, astfel incat sa poti fii atent pe parcursul procesului.

Pentru o performanta cat mai buna a bateriei, iata si cateva sfaturi general valabile:

  • Asigura-te ca software-ul telefonului este actualizat cu cea mai recenta versiune (deoarece odata cu noile versiuni pot fi incorporate si tehnologii avansate care economisesc energia)
  • Evita temperaturile extreme → este bine de stiut ca temperatura ambientala optima este intre 16-22°C (temperaturile prea mari pot deteriora capacitatea bateriei, iar autonomia acesteia va incepe sa scada)
  • Inlatura husa dispozitivului mobil pe parcursul incarcarii (ne referim aici doar la acele huse, din anumite materiale, care pot genera caldura excesiva in timpul incarcarii)
  • Verifica configurarile telefonului (fie prin reducerea luminozitatii ecranului, fie prin setarea auto-luminozitatii → aceasta din urma, odata activata, va ajusta automat luminozitatea ecranului, in functie de mediu si de conditiile externe)
  • Ramai conectat la Wi-Fi → se pare ca o conexiune Wi-Fi foloseste mai putina energie decat o retea mobila atunci cand vine vorba despre accesarea datelor
  • Activeaza-ti modul „Consum redus” → prin acesta, telefonul te anunta cand nivelul bateriei scade la 20% si apoi la 10% si poti activa functionalitatea printr-un singur click (astfel, iti extinzi autonomia bateriei prin reducerea luminozitatii ecranului, optimizarea performantelor dispozitivului, prin oprirea aplicatiilor de a mai descarca fisiere si continut in fundal etc.)

Tu cum iti incarci iPhone-ul si care sunt detaliile si regulile de care tii cont pentru un proces cat mai corect?