Spalare auto acasa – cum iti speli masina ca un profesionist

Stii sentimentul pe care il ai atunci cand dormi invelit si scoti putin piciorul din plapuma si ai ajuns la apogeul fericirii? Se compara oare, senzorial vorbind, cu sentimentul care apare atunci cand pe caldurile toride de vara te bagi sub un furtun cu apa, cu picioarele desculte in iarba? Si uite asa, poti transforma activitatea de spalare a masinii in ceva fun si, mai ales, intr-o activitate la care pot contribui toti membrii familiei. Asta daca te numeri printre cei norocosi, cu o curte si spatiu destul de mare la dispozitie.

1. De ce produse ai nevoie pentru spalarea masinii acasa

2. Care sunt pasii pentru spalarea masinii acasa

  • Pasul 1: Asigura-te ca masina este la umbra, astfel incat apa si sapunul sa nu se usuce foarte repede si, de fapt, cel mai important, sa te protejezi pe tine. Daca nu ai un loc cu umbra, iti recomandam sa eviti sa speli masina in intervalele de canicula.
  • Pasul 2: Aplica un jet de apa pentru a umezi masina (aplica bine si pe jante, insa pe acestea poti folosi si un spray dedicat, care sa indeparteze mai repede si mai bine murdaria). In cazul in care folosesti aparatul cu presiune, asigura-te ca pastrezi o distanta de minim 30 de cm fata de masina si ca folosesti duza pentru jet plat, nu pe cea pentru jet rotativ. 
  • Pasul 3: Adauga un strat de jet de spuma (fie manual, fie folosind aparatul de presiune) si lasa cateva minute sa actioneze pentru ca murdaria sa incepe sa se desprinda.
  • Pasul 4: In functie de nivelul de murdarie poti folosi si o laveta din material textil/ bureti. Asigura-te, insa, ca incepi sa cureti masini de sus in jos.
  • Pasul 5: Clateste foarte bine cu un nou jet de apa
  • Pasul 6: La final, poti lasa masina sa se usuce sau sa o stergi cu o laveta. Noi iti recomandam sa o usuci cu o laveta pentru ca uscarea la soare poate lasa urme de la apa si sapun.
  • Pasul 7: Dupa ce ai terminat si cu uscarea, nu uita de geamuri → daca vrei ca acestea sa straluceasca si sa nu se vada nicio urma foloseste o solutie speciala si o laveta din microfibra dedicata

3. Cum cureti interiorul masinii

Sa speli masina la exterior, dar fara sa o cureti la interior e ca si cum ai acoperi o prajitura arsa cu glazura si alte bunatati, sperand ca se va pierde din gust si ca oamenii nu isi vor da seama. Asa ca mai aloca-ti timp si pentru aceasta activitate si iata la ce trebuie sa fii atent pentru a face o curatenie ca la un service acreditat.

Tu ce preferi? Sa iti aloci timp si sa cureti si speli masina acasa sau sa mergi intr-un service si sa lasi treaba pe mana celor de acolo?