transfer date de pe un telefon pe altul

Atunci cand iti cumperi un telefon nou, poate cea mai grea parte este transferul datelor de pe dispozitivul vechi. Toate acele poze din vacante, numere de telefon, aplicatii, muzica si cate si mai cate. Insa, acum este mult mai usor sa trimiti toate aceste informatii, fara sa pierzi sau sa stergi ceva din ele. Afla mai jos cum poti face transferul intre telefoanele cu sistem de operare Android!

1. Transferul contactelor

Una dintre cele mai usoare solutii pentru a avea toate contactele si pe noul dispozitiv este folosirea contului Google. Tot ce trebuie sa faci este sa intri in setarile telefonului, la sectiunea Conturi, sa cauti contul Google – Contact Sync. Astfel, toate numerele de telefon vor fi salvate in contul Google si vor deveni disponibile si pe noul telefon, imediat ce te conectezi de pe acesta la acelasi cont.

transfer date de pe un telefon pe altul

O alta varianta ar fi sa descarci una dintre aplicatiile din Google Play, care iti permite salvarea contactelor intr-un fisier, ce poate fi ulterior trimis pe PC sau pe un card de memorie si folosit pe telefonul cel nou.

2. Cum transferi fotografiile si alte materiale media

Daca vrei sa scapi de „the old fashion way”, adica trimiterea fisierelor (poze sau chiar documente) printr-un cablu de date pe PC sau un hard disk extern, atunci avem o solutie si mai simpla: salvarea lor in Cloud.

Cele mai utilizate variante, cu interfata destul de prietenoasa, sunt Dropbox si Google Drive. Tot ce trebuie sa faci este sa copiezi fisierele dorite si sa le accesezi dupa, din acelasi cont, pe noul dispozitiv. Partea si mai buna este ca o sa ai si mai mult spatiu de stocare (memoria telefonului nu mai este ocupata si cu aceste fisiere).

transfer date de pe un telefon pe altul

Alte variante de transfer:

  • Transferul datelor prin Bluetooth → o varianta foarte eficienta, mai ales atunci cand nu esti conectat la internet. Tot ce trebuie sa faci este sa pornesti Bluetooth-ul ambelor telefoane, sa le conectezi si sa selectezi fisierele pe care vrei sa le trimiti. Atentie, insa, la limita de transfer! Unele telefoane pot avea o limita in ceea ce priveste dimensiunea cumulata a fisierelor pe care le poti transfera. De asemenea, acesta este de folos doar in cazul trimiterii de fotografii sau alte materiale media, nu si a aplicatiilor.
  • NFC (Near Field Communication) → este o tehnologie special conceputa pentru transferul de date intre dispozitivele Android. Activeaza aceasta optiune din setari, pentru ambele telefoane, iar apoi tine-le apropiate, spate in spate, pentru a permite transferul datelor.

transfer date de pe un telefon pe altul

3. Cum transferi aplicatiile de pe vechiul telefon

Aici, lucrurile sunt si mai simple. In principiu, toate aplicatiile se vor sincroniza cu noul dispozitiv prin intermediul contului Google, imediat ce il conectezi.

transfer date de pe un telefon pe altul

Prin urmare, exista destul de multe metode care iti permit transferul de date intre doua telefoane. Este important sa o alegi pe cea care ti se pare cea mai usor de folosit si care te ajuta sa primesti rapid toate datele, fara a le pierde sau sterge. Cu cat transferi mai rapid, cu atat te poti bucura in voie de noul telefon! Si daca tot este nou, nu strica nici o extra protectie! Noi te asteptam pe Lerato.ro, sa incerci oricare dintre husele de protectie!